POP-UP MYYMÄLÄ AVATTU

Liukkaankuja 1, 03400 VIHTI

Avoinna: 

TI ja TO 16:00 – 18:00

LA ja SU 12:00 – 15:00

Toimitukset

Lähetämme kaikki tilaukset viimeistään
tilausta seuraavana postituspäivänä.

Postituskulut 7,90 €

Meistä

Perustin yritykseni vuoden 2017 lopussa ideana saada markkinoille hyvin suunniteltuja, vastuullisesti tuotettuja vaatteita kaiken ikäisille. Eritoten vaatteiden mukava istuvuus oli ykkösasia. 

Olin juuri palannut äitiyslomalta takaisin työhöni ja kipuilin pursuilevan vaatekaappini kanssa. Tuntui ettei mikään vaate sovi tai vaatteet olivat tosi nuhruisia. Ja varsinkin tuo vaatteiden ”istumattomuus” pisti silmään. Sama kaava tuntui toistuvan koko meidän perheen vaatekaapeissa. Tästä se ajatus sitten lähti! Päätin kokeilla omaa unelmaani eli omaa vaate/kenkäkauppaa vähän toisesta näkökulmasta eli suunnittelemalla itse vaatteita.

Joissakin vaatteissa ei ole ollenkaan otettu huomioon sitä millainen se on päällä tai miten mukava siinä on olla ja liikkua. Esimerkiksi pienten lasten vaatteissa on paljon sellaisia, että ne ovat kyllä kauniita henkarissa mutta mahdottomia pukea tai ovat selkeästi epämukavia päällä. Ja tämän huomasin meidän perheen arjessa lähes päivittäin. Kiinnitin huomiota siihen, että suurimmassa osassa vaatteita ei ole otettu huomioon sitä, että ihmiset ovat erimuotoisia. Itse kun omaan tämmöisen ”mahtava peräsin mutta ei niin pulleat purjeet” vartalon, vaatteiden (varsinkin housujen) ostaminen on ollut todella haastavaa. Minä yritän suunnittelussani keskittyä käytännöllisyyteen, ulkonäköä unohtamatta, ja se on vaatteideni kulmakivi.

Unelmani olisi muuttaa vaatekaappien kertakäyttömuodin mukana tullutta vaateröykkiötä muutamiin, kestäviin ja huolella suunniteltuihin luottovaatteisiin, joita yhdistelemällä voisi pukeutua sekä arkeen että juhlaan. Ei varmasti ideaali lähtökohta bisneksen teolle mutta ideaali lähtökohta paremmalle tulevaisuudelle luonnon kannalta. Tämäkin ajatus oli suurena vaikuttajana yrityksen perustamisessa. Haluan että lapsenikin saavat elää ja nauttia luonnosta yhtä monimuotoisena kuin aiemmatkin sukupolvet. Mahtavaa että niinkin monet yritykset omaavat nämä samat ajatukset joten muodin suunta on oikeanlainen.

Vaatteiden vastuullisuus on tärkeä lähtökohta vaatteilleni. Mutta mitä tarkoittaa vastuullinen vaate? Vastuullinen vaate on sekä ekologinen (mahdollisimman vähän luontoa kuormittava) että eettinen (tuotannossa ei käytetä lapsi- tai pakkotyövoimaa, työntekijöille maksetaan riittävää palkkaa, työolosuhteet ovat turvalliset sekä työajat ovat normaalit). Myös eläinten oikeudet ovat minulle tärkeä asia. Tämän takia yrityksen käynnistyminen on tapahtunut niin hitaasti, sillä yhteistyökumppanin löytäminen oli vaikeaa. Lopulta se löytyi ja HEBU:n vaatteet valmistetaan vastuullisesti Virossa laadukkaista materiaaleista.

Tuotteita on niukasti näin alkuun, mutta ne ovat sitäkin rakkaampia. 

Toivottavasti jokainen asiakkaani nauttii huolella ja rakkaudella suunnittelemistani vaatteista <3